Vi kan nu mycket glädjande genom vår huvudpartners och grundare av Vattendagen Borås Energi och Miljö meddela att en av Sveriges bästa simmare genom tiderna Therese Alshammar kommer på Vattendagen nu på lördag. Therese tillhörde världseliten mellan 2000 och 2014 och är med sina 72 internationella mästerskapsmedaljer den efter Sarah Sjöström näst bäste simmerskan i Europa genom tiderna. På meritlistan finns även andra fina utmärkelser som Jerringpriset, Victoriastipendiet, årets kvinnliga idrottare, årets prestation mm

Therese säger så här om sitt besök i Borås och Vattendagen

”Att få vara med om något så spännande som en dag för vatten gör mig glad. Jag är inte bara uppvuxen i vattnet, jag har även simskola för barn och arbetar med vattnet som motionsform. Utöver det så älskar jag vatten för att det bjuder på en magisk värld av tyngdlöshet, tystnad och även varje dag bidrar till vår överlevnad”

Therese kommer att ha två föredrag enligt program vid orangeriet samt simma 1000 meter på Viskan Open Water klockan 12.00. Där efter kommer Therese att finna spå plats för att möta besökare och övriga under Vattendagen.

Programmet för Vattendagen finner ni HÄR och anmälan för de olika loppen under dagen gör ni HÄR där ni då kan ta chansen att utmana Therese på 1000 meter, missa inte detta.

Varmt välkomna! Vattendagen, Jonas Söderberg klubbchef SK Elfsborg